Ugrás a fő tartalomra

Az órához igazodni nem volt könnyű akkor sem!

A munkásokat nem volt könnyű rávenni, hogy az órához igazodjanak. Sok munkás a maga tempójában dolgozott, akkor tartott szünetet, amikor kedve volt, és előfordult, hogy meg sem jelent. Ezért volt katasztrófa, amikor bevezették a gyárakban az órabért. A modern kapitalizmusban „új időszámítás" kezdődött, a pontosság polgári kötelességgé és erkölcsi értékké vált, míg a lassúság és a pontatlanság főbenjáró bűnné. 1891-es katalógusában az Electric Signal Clock Company a késés ördöge ellen emelte fel szavát: „Van egy erény, amely mindenekfölött való, amelyen áll vagy bukik az élet, s ez nem más, mint a pontosság; ha pedig létezik valami, ami feltétlenül elkerülendő, az a késlekedés." A cég órájának elnevezése nagyon találó: „Autokrata", ami arra utal, hogy „megrendszabályozza a későket és lazsálókat".

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Testsúlykontroll vegán kapszula és fogyni fogsz

A gyömbér (Zingiber officináié) mint gyógynövény már a korai szanszkrit szövegekben feltűnt, az ajurvédikus orvoslásban pedig erőteljesen melegítő hatású, univerzális gyógyszerként szerepel. A testsúlykontroll vegán kapszula is tartalmaz gyömbért, ez remek választás ha fogyni van kedved.  Online áruházunkban szeretettel várunk a nap hét napján, klikk ide még a mai napon!

A gránátalma koncentrátum egészségedre válik

A gerincvelői idegek a gerincvelő egymást követő szakaszaiból indulnak ki, s mozgató-és érzőidegrostokat egyaránt tartalmaznak. Ezek idegzik be az egész testet a nyaktól lefelé. A gerincvelőből minden gerincvelői ideg két gyökérrel ered: az egyikben a mozgató-, a másikban az érzőidegrostok futnak. Ha gránátalma koncentrátum kéne, mivel erősítenéd immunrendszered nézz be online áruházunkba!

Itt a nappali krém férfiaknak

Testünk egészséges hőmérséklete is a vízháztartás függvénye: verejtékezéssel érjük el például, hogy melegben is 37 C-os legyen, amennyire az életfolyamatokhoz szükség van. Ha hiányunk van vízből, romlik a szervezet teljesítménye, elfáradunk, megfájdul a fejünk. Ne várjuk meg ezt az állapotot, de még a szomjúságot sem! Nemcsak nyári hőségben, hanem rendkívüli testi terhelés idején is igyunk eleget! Ahhoz hogy a bőröd is szép legyen ott a nappali krém férfiaknak , amely most megfizethető áron rendelhető nálunk.